Хамас нанесе изненадващ ракетен обстрел срещу Израел. Това принуди премиерът на

...
Хамас нанесе изненадващ ракетен обстрел срещу Израел. Това принуди премиерът на
Коментари Харесай

Българка от Тел Авив: Толкова страшно никога не е било

Хамас нанесе неочакван ракетен обстрел против Израел. Това принуди министър председателят на Израел да отговори със светкавична военна интервенция и да разгласи пред света, че двете страни още веднъж са " в положение на война ".

Сигнал за паника в Израел разсънва българката Рина Бакалов, която живее в Тел Авив. Хората не са очаквали нахлуване в деня, в който Израел чества едни от огромните си празници, споделя дамата пред БТВ.

Сутринта се събудихме в 5:30 ч. със сирени и никой не повярва. Толкова ужасно в никакъв случай не е било. Повтаря се нещо като Кипурската война. Всичко беше по този начин умерено, военните са си по къщите, и внезапно те атакуват, споделя Рина Бакалов.

5000 ракети са били изстреляни по разнообразни израелски градове от началото на деня. До момента е доказана гибелта на минимум 40 израелски жители, оповестява се за стотици ранени.

Има и взети заложници. Последваха ответни удари по линията Газа – броят на починалите е близо 200, споделят палестинските здравни управляващи.

Военната операция идва след месеци на напрежение и принуждение сред израелци и палестинци в окупирания от Израел Западен бряг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР